N2-hvalpene født 23-08-2018

Kiira fødte sine og Bertils hvalpe lidt før tid. Det blev til 2 hanner og 6 tæver. Vægten går fra 250 gram til 388 gram, alle ser sunde og raske ud. Første hvalp blev født et par minutter i 11 og den sidste kom lidt efter de andre kl. 16.30. Kiira klarede alt uden problemer. Vi begynder så småt nu at kontakte folk på vores venteliste, så vi kan ikke sige her og nu, om der er nogen ledige hvalpe. Alle hvalpene er brune med aftegninger, nogle har hvide poter. Hvalpene bliver først endelig fordelt, når de er omkring 6-7 uger gamle, så ingen kan få oplyst tidligt, hvilken hvalp de kan få. Vi beholder selv en tæve fra kuldet hos en udstationeringsvært.

Hvalpene får navne med N i stamtavlen, så der vil snarest blive oprettet et album i vores Kuldgalleri for disse N2-hvalpe, hvor man kan se fotos af hvalpene helt fra nu og ellers fremad de næste 8 uger. Vi ønsker ikke at modtage besøg vedr. hvalpene de første 3 uger, da skal Kiira have fred og ro til at give sine små så meget mælk som muligt. Derefter forsøger vi at samle besøgene om søndagen fra kl. 14. At vi samler besøgene skyldes, at vi jo også har andre hunde at tage hensyn til, så alt skal ikke kun dreje sig om hvalpene.

Lilla han-hvalp ledig

Denne hanhvalp er lige nu ledig, han hedder Finda Malte og er på foto 6 uger gammel. Han er 8 uger gammel fredag den 3. august. Da er han klar til at rejse hjemmefra. Send en mail til finda@finda.dk hvis han har interesse, samt fortæl lidt om Jer og hvorfor I har valgt denne race, så kan vi aftale besøg, hvor I kan komme og se ham, samt se alle vores andre hunde. Der ligger mange fotos inde i vores kuldgalleri M2-hvalpene, der er hvalpen med lilla halsbånd, der er blevet ledig. Vi har selvfølgelig moderen, samt vi har også faderen og flere andre familiemedlemmer.

M2-hvalpene født 8. juni 2018

Finda Zindi Pippi har nu fået sine hvalpe med Finda Xanto. Det blev til 5 hanner og 1 tæve. Alle er sorte med lyse aftegninger – en han har særlig meget hvidt i hovedet og flere har på brystet. Hvalpene har alle en fin jævn størrelse og Pippi passer dem godt.

Der er endnu et par ledige hanner – vi har skrevet til mange på vores venteliste, ikke alle har svaret retur endnu. Tæven er lovet væk. Såfremt du har interesse i en af hannerne, hører vi gerne fra dig. Flere lader sig skrive op flere steder og springer fra, ikke alle får meldt tilbage, så derfor ved man aldrig om hvalpene er solgte, før alle er blevet reserveret.

Vi har flere, der ønsker at få fra kombinationen Kiira x Bertil. Vi kan oplyse, at Kiira er i løb nu. Vi håber det lykkes at parre hende, så hun kan få sit sidste kuld. Da er den første tæve reserveret til os selv til udstationering.

Hannerne Dexter og Kaigo

Begge hanner Dexter og Kaigo har fået nye hjem. Vi modtager stadig mails vedr. de to hanner, så håber denne korte opdatering læses.

Begge hanner har fået nye dejlige blivende hjem, de er formidlet videre fra deres første ejere og har ikke været tilbage hos os. Vi ønsker de nye ejere tillykke med hundene.

Finda Dexter søger nyt hjem

Hannen Finda Dexter på lige knap 2 år søger et nyt hjem. Han er vant til børn og andre hunde. Han er ikke nogen problemhund. Stamtavle m.m. kan ses ved at skrive hans navn under søg på hjemmesiden. Kun seriøse henvendelser besvares. Kontakt os gerne på mail og fortæl lidt om dig og din dagligdag, hvor han kunne passe ind.

Udstationering af hvalp eller ældre hund

Vi søger efter personer eller familier, der kunne tænke sig at have hvalp udstationeret fra os. Lige nu har vi to tæver udstationerede Finda Jaava og Finda iida. Begge hunde bor hos deres familier som deres hund. Udstationeringen betyder, at vi står som første ejer af hunden og familien er anden ejer. Vi tager ingen betaling for hvalpen. Når hunden nærmer sig de 2 år, betaler vi for at den får de undersøgelser, der er nødvendige for godkendelse til avl. Hvis ikke familien har interesse for udstilling, vil vi gerne låne hunden med på et par udstillinger, så den er blevet bedømt af en dommer. Efter det fyldte 2 år, venter vi på løbetid og betaler så for at få tæven parret med en passende han. Efter ca. 8 uger skal tæven så flytte hjem til os, for at føde sine hvalpe. Det er dette punkt, der kan være hårdt for den anden familie. Vi kan garantere, at det er ikke hårdt for hunden, for den får nok at se til med sine hvalpe og den er selvfølgelig inde hos os hele tiden. Når hunden har haft en normalt størrelse kuld hvalpe, så bliver den ejerskiftet til sin familie den dag hvalpene rejser hjemmefra, så den derefter kun tilhører familien.

Det bedste vil være at finde nogen, der vil holde kontakt med os og andre i racen, så hunden kender os, når den skal bo her i 9 uger. Familien må selvfølgelig komme på besøg nøjagtig som hvalpekøberne kommer på besøg. Vi har prøvet det et par gange før bla med tæven Finda Anja, der kom hjem og fødte vores F-hvalpe, hvor vi så beholdt Finda Finja fra kuldet. Samt vi har sidst prøvet det med tæven Finda Alva, der kom hjem og fødte vores J-hvalpe i 2017, hvor vi så udstationerede Jaava hos ejeren af Finda Alva. Vi gør det, fordi vi gerne vil bevare bestemte linier i vores avl. Samtidig kan vi ikke beholde så mange nye hvalpe hjemme, fordi der skal være tid til hver enkelt hvalp – træning m.m., så udstationering er en måde der kan være god for begge parter. Der laves altid kontrakter omkring det hele. Det er et spørgsmål om tillid til hinanden også.

Vi har jo mange hunde, men flere af dem er nu pensionister. Vores dyrlæge anbefalede, at vi lod vores pensionister = 8 år gamle tæver flytte til nye hjem, hvor de kunne have en god alderdom. Det har vi til nu kun gjort en enkelt gang, for hundene er og bliver en del af vores familie. En finsk lapphund kan godt blive omkring 15 år gammel. Skulle du have interesse for at overtage en af vores pensionister, er det også et spørgsmål om tillid. Vi har gennem årene bevaret kontakt til langt størsteparten af vores hvalpekøbere. Vi mødes til diverse gåture og udstillinger, samt vi inviterer til træf hos os. Vi har en lukket gruppe på Facebook for vores hvalpekøbere og bekendte med kontakt til vores hunde. Vi står altid gerne til rådighed med hjælp og vejledning.

Skulle dette have fanget din interesse, så hører vi gerne fra dig pr. mail finda@finda.dk i første omgang. Besøg er selvfølgelig velkomne efter aftale.

K-hvalpe født 28-12-2017

Den 28. december 2017 blev vores K2 hvalpe født. Det er 2 hanner og 4 tæver alle sorte med aftegninger. Moderen er Lumiturpa Maaru og faderen er Finda Rusty, der kan ses fotos og flere info omkring de to hunde på vores hjemmeside. Jeg ville i dag kontakte folk på vores venteliste. Jeg har også kontaktet nogle, men det blev lidt uoverskueligt, for nogle har skrevet, at de først ønsker en hvalp til sommer – det er jo ikke sommer den 23. februar 2018, hvor hvalpene er gamle nok til at flytte fra deres mor. Andre opskrivninger er så gamle – har fået det første svar retur, at der var købt et andet sted, fordi man ikke kunne vente. Jamen det er helt ok ikke at kunne vente, men så var det da nærliggende at sende en besked, at vi godt måtte slette fra vores liste. Så hvis du går og venter på besked fra os, må du gerne sende til os igen, da vi ikke har lovet alle tæverne væk endnu.

Svend har lige besluttet, at vi evt. skal udstationere en af tæverne fra kuldet, hvis dette har din interesse, hører vi meget gerne tilbage. Udstationering betyder, at vi skal låne tæven til et (normalt str.) kuld hvalpe, hvorefter den bliver ejerskiftet til dem, den bor hos. Vi står for sygdomsundersøgelserne i forbindelse med godkendelse til avl, ellers lever hunden som normal familiehund. Vi har lige nu to tæver udstationerede Finda Iida og Finda Jaava.

Hannen Ibo Rulle

Finda Ibo Rulle har fundet et nyt hjem på Sjælland, så han flytter i morgen fra Als til Amager. Vi ønsker den lille fyr alt godt og det samme gælder hans gamle og nye familie.

Vi håber at kunne følge ham lidt fremover på Facebook. 2 af hans søskende bor også på Sjælland, så måske kan de mødes til hvalpeleg. Ved Køge er der af og til lavet legedag for hvalpe i alderen 8 uger til 7 måneder, hvis vi boede tættere på, ville vi helt sikkert også gerne komme med Honey, for de har så godt af at møde andre lapphunde og lege med dem.

 

Nyt blivende hjem søges til denne unge han

Vi søger lige nu et nyt hjem til Finda Ibo Rulle en han-hvalp på 4 mdr. fra vores I-kuld efter Finda Anton Teddy x Ilo du Jardin de Laponia.

Ifølge ejeren er han en sød og lærenem hvalp. Forhold i hjemmet gør, at man har besluttet, at der ikke er tid nok til en hvalp. Såfremt det skulle have din interesse, hører vi gerne pr. mail fra dig. Vi vil gerne sikre, at han kommer et godt sted hen, så det skal ikke være en hovsa-løsning. Vi tog ham gerne selv, hvis vi ikke havde 3 hanner i forvejen, for vi holder utrolig meget af begge forældredyrene. Vi har selv udstationeret en tæve fra samme kuld, som denne hanhvalp er fra.

Han er født 13. maj 2017 efter HD frie forældre, der også er øjenlyst frie foruden Frie vedr. prcd pra og pompes.

Kun seriøse henvendelser besvares