8/4 24

Lille Nalle er blevet solgt til en sød familie. Såfremt du stadig ønsker en lapphundehvalp fra os, så kig på hvalpenyt og se om der er kuld på vej. Send os en mail med fuld navn og adresse samt tlf. nr., fortæl lidt om dig selv hvis du vil skrives op til en af de kommende hvalpe.

30-03-2024

Vi har nu Uninalle kaldet Nalle tilbage. Han har lige fået sin 2. vacc. incl. vacc. mod rabic samt fået et pas. Lige nu er han sammen med sin søster, der midt april flytter til Belgien. Ring eller skriv hvis du har interesse i skønne Nalle. Det er Nalle på de to fotos nedenunder her.

14-03-2024

Vi har nu 2 dejlige hanner tilbage fra Alva x Bamse. Kontakt os gerne, hvis du vil møde dem. De er super søde. 61784826 eller Finda@finda.dk

 

27-10-2023

Vi har lige nu en ledig han og en ledig tæve i kuldet med Finda Zindi (Trine) og Fihtolas Björn. De er begge sorte med aftegning. Se fotos i kuldgalleri for R-3 hvalpene 15-09-23. Det er tæve med orange halsbånd og han med blå halsbånd.

I kuldet med Finda Xia og Finda Xanto født 15-10-2023 er der 3 ledige hanner – alle sorte med aftening. Se fotos i kuldgalleri for S-3 hvalpene 15-10-2023.

Såfremt en af hvalpene har interesse, kan du sende os en mail, så vi kan aftale et besøg for at se hvalpene. Dem fra Xia er endnu så små, at de først modtager besøg, når de er 4 uger gamle.

Opdatering 08-09-2023

Trine skal føde omkring 20/9 og vi har lige i dag scannet Xia, hun er også drægtig og skal føde omkring 20/10. Send os en mail, hvis du gerne vil skrives op til en hvalp.

Opdatering 05-08-2023

Hannibal flytter efter planen til Tyskland nu, der skal han bo sammen med en tysk søn af vores afdøde Finda Mikkel. De to hunde har mødt hinanden og det gik fint.

De sidste to hvalpe fra Fame rejser hjemmefra i næste uge. Så må vi se om der virkelig er hvalpe i Trine, Bjørn parrede hende pludselig i en bunke hækafklip. Vi havde intet blod set på gulvet. Er hun drægtig skulle de komme midt i september.

Opdatering 12-07-2023

Denne skønne hvalp Finda Napoleon Hannibal kom retur efter 14 dage pga personlige problemer hos køberne. Han er født 20. april 2023 så lige knap 12 uger nu.  Hannibal er en super skøn lille han. Da vi udstationeret en han og en tæve fra samme kuld, kan vi ikke selv beholde ham, ellers havde vi gjort det, for han tegner til at blive en smuk han. Hans mor er Finda Rosa, der bor her hjemme. Hans far Lapinlykkens Arttu bor i Thisted, men man kan se fotos af hele kuldet og forældrene ved at vælge galleri – kuldgalleri og mappen for N3-hvalpene. Skulle det have interesse, er du velkommen til at komme og se ham ifølge aftale. Her hjemme findes også hans oldeforældre, der nu er 15 og 14 år gamle.

Opdatering 23-6-23 De nævnte fire er ikke ledige mere. Fotos er derfor taget væk. Se ovenfor vedr. ledige hvalpe.

Opdatering 03-05-2023

Disse skønne 4 hvalpe er lige nu ledige – de er 6 uger gamle. De to øverste er hannerne Martin og Malthe og de to andre er tæverne Martha og Molly. Send os en mail, hvis en af dem kunne have Jeres interesse. Mange flere fotos kan ses af dem i vores galleri – vælg kuldgalleri og M3-hvalpene. De har det skønneste temperament efter begge deres forældre.

Opdatering 1. maj 2023

Zikka og Elis hvalpe er nu 6 uger gamle. Der er to hanner ledige samt to sorte tæver med lyse aftegninger. Flere af vores købere på ventelisten satser på, at der kommer flere brune hvalpe ved de sidste, men det kan man aldrig regne med. Nelja pigen skal efter en røntgen kun vente en enkelt hvalp, så vi håber alt går vel. I går havde vi flere på besøg, så der er lagt en masse fotos ind i kuldgalleri under M3-hvalpene, mange af dem er taget af Maja, der også var på besøg. Hvalpene har et super skønt og kærligt temperament – nøjagtigt som begge deres forældre har.

Opdatering 22-04-2023

Det gik desværre sådan, at Xia mistede alle sine 5 hvalpe. Dyrlægen obducerede to af dem og sendte prøver til Tyskland. Det viste sig at være herpes. Vi har fået mange hvalpe siden 1998 og aldrig været ramt af det før. Vi fik dog skyndsomt de parrede tæver vaccineret. Xia kom over for at være sammen med sin mor, efter de sidste hvalpe var borte. Det var frygteligt ikke at kunne stille noget op, men Xia er heldigvis sig selv igen, en altid glad og sjov hund.

Zikka har sine 6 hvalpe, der nu er så store at de kommer med ud i haven at lege. Vi havde jo kontaktet flere ved Zias hvalpe og gav så besked, om at det kunne blive fra Zikka i stedet. Flere svarede ikke retur, så det var ret svært at sige om hvalpene var reserveret eller ej. Flere der er skrevet op har ytret ønske om, at de først skulle have hvalpen efter noget planlagt ferie. Det er ok med os, men svært for os at styre hvem er hvem og hvornår og hvordan. Vi har derfor sagt, at så må de selv holde øje med hvalpenyt og se, hvornår de ønsker en hvalp fra. Flere har også ønsket sig lige netop en brun hvalp og satset på skønne Nelja.

Det viste sig så i går, at skønne Nelja altså kun venter 1 enkelt hvalp, skønt hun er parret flere gange. Vi håber hun kan klare at føde den, at den ikke bliver for stor.

Skønne Rosa valgte at føde sine små torsdag afen 20/4 og stor var overraskelsen, da der poppede en brun han ud, 1 domino han og 2 sorte hanner med aft. samt 1 domino tæve og en sort tæve med aftegning. Vi har ALTID sagt, at kommer der domino, så beholder vi dem selv, så det er foreløbig planen. Den brune han er også foreløbig reserveret til en gl. hvalpekøber. Rosa passer sine små så fint og de tager super godt på alle 6.

I morgen søndag kommer der så besøg til Zikkas hvalpe, lige nu er vi overhovedet ikke klar over, hvor mange der er reserveret af dem, det er en lidt mærkelig følelse vedr. de super skønne hvalpe 1 sort han med aft., 1 vildtfarvet han med aft., 2 sorte tæver med aft. og 2 vildtfarvede tæver med aft. Vi håber at det løser sig indenfor få dage og at folk tjekker deres mails og svarer retur.

18-03-2023

Ting kan hurtigt ændre sig. Pludselig havde alle hvalpe fra Xia tabt sig. Vi begyndte at sidde der ved fodring og give flaske som ekstra. En af hannerne klarede det ikke, han sov ind i aftes, efter vi lige havde lært at sondefodre, så vi er sikre på de får noget, når de ikke vil tage flasken. De andre hvalpe har igen indhentet deres fødselsvægt og tager pænt på igen.

Kl. 4 i nat vækkede Svend Åge mig, at Zikka havde født en hvalp på hendes tæppe i soveværelset. Det havde ingen forudgående tegn været til noget, han opdagede det også først da hvalpen peb. Hurtigt kom vi op og fik Zikka og hvalp ind i hvalpekassen i værelset, så fødte hun ellers flere hvalpe med 15 min. imellem utrolig dygtigt. Efter de første 4 gik hun ned i fart og lod vente på næste, men nu her kl. 8 lørdag morgen har vi skiftet tæpper og hun ligger med 2 hanner og 4 tæver. Lige nu ser de sorte ud med aftegning, men en evt. vildtfarvet kan først spottes, når de er rigtig tørre. Alle hvalpene har en rigtig fin god størrelse.  Efter hvordan det gik med Xias ene skønne hvalp, venter vi lige med at kontakte købere. Skriv dog gerne en mail til os, hvis du har interesse i en hvalp eller en af de næste hvalpe. Vi overvejer også udstationering, såfremt du kunne tænke dig en hund på den måde. Zikka er udstationering og blive ejerskiftet, når hun skal hjem til sine daglige ejere igen, for nu har vi fået et fint kuld med hende.

 

De første hvalpe ankom 11-03-2023

Der er gjort klar til et nyt album for dette kuld i Kuldgalleri. Hvalpene hedder L3-hvalpe. Jeg får lagt fotos ind snarest muligt, lige nu ligner de bare små sorte klumper, men de får aftegninger og nogle har meget hvidt på sig på brystet og på forben. Xia klarede alt super flot selv, nu skal hun så lige vænne sig til, at man ikke kan sove med alle 4 ben i vejret, når så små hvalpe skal have mad samtidig.

10-03-2023

Så er der opdateret lidt igen. I år ser det ud til at det lykkes med vores parringer og hvalpe. De første to kuld er på vej nu indenfor en uge med Finda Xia og Finda Zikka. Midt april skulle Finda Rosa så støde til med et kuld og start maj brune Finda Nelja og midt maj Pikku-Lumi. Vi glæder os helt vildt. Hus og have er indrettet, så det kan lade sig gøre, samt vi har også prøvet før at have 5 kuld i en periode. Vi har ekstra hjælp på omkring hvalpene samt Birte skulle gerne gå på efterløn, så der er tid til at sidde i haven og nyde alle de små. Trænger du til et hvalpefiks, jamen så slå på tråden og kom en tur forbi, når vi begynder at holde åbent for besøg om søndagen, der er altid kaffe på kanden m.m. 

20-02-2023

Så er der opdateret lidt igen. Efter planen har vi to tæver, der forhåbentlig får hvalpe i marts måned, samt en 3. tæve der får sidst i april. Se mere under fanen Hvalpe – Hvalpenyt. Hundenes navne er link til en side med flere fotos og info omkring dem. Xia har vi scannet og er ret sikre på hun er drægtig, men man ved jo aldrig. Sidste sommer kiksede det med 4 tæver og før jul igen med 2, så nu starter vi forfra og forsøger også lidt nye og yngre hanner, det blev meget køren sidste år, uden desværre at få glæden af det bagefter.

03-10-2022

Så er huset tomt for hvalpe, så nu skal der opdateres lidt igen.

Vores parringer i sommerferien med tre forskellige fremmede hanner samt Xanto gik ikke ligefrem efter planen, så vi forventer ikke der kommer nogen hvalpe i oktober desværre. Nu afventer vi et par af de andre tæver starter løb.

Jeg er ved at opdatere hjemmesiden, så har du et godt foto af din Finda hund, må du meget gerne sende den som vedhæftet fil på mail til mig. Foreløbig har jeg endelig fået opdateret på Y-hvalpene Yli Tähti, Yenka, Yvan Aslan og Yuki. Jeg går langt tilbage for at se, hvem her jeg ikke fået sat profilfoto ind på. Så send gerne et godt foto, hvis du har et.

Fra opslag på Facebook i gruppen Kennel Finda.
Lapphundetræffet den 23-07-2022
Vi mødes kl. 11 på Sjelborg Strand, 6710 Esbjerg V. som tidligere år og går en tur langs vandet op i skoven til Gulebjerg, hvor vi tager lidt fotos og går ned af skrænten (se fotobanner på gruppen her). Langs stranden retur til bilerne. Kører hjem til os Roustvej 255, 6740 Bramming og parkerer på græsset langs grusvejen op til os, så der ikke er så mange biler i gårdspladsen.
Vi holder det fælles kaffebord kl. 14. Hver især medbringer et eller andet. Vi giver Kaffe, Te, sodavand og vin/øl hele dagen.
Bagefter regner vi med at lave en lille olympiade. Vi laver et par baner med diverse forhindringer m.m., hvor man så for sjov kan deltage med sin hund, hvis man har lyst eller bare være tilskuer. Vi gør dette oppe i den store indhegning, så de 4 andre indhegninger er frie til afbenyttelse af hunde/hvalpe der vil lege. Nogle af Jer kan måske vise alle os andre tricks med Jeres hunde, eller fortælle om ting I deltager i med Jeres hunde. I selve haven har vi Rosa med 7 uger gamle hvalpe, så da er fremmede hunde nok ikke lige velkomne, men man må gerne komme ind og se og røre selv. Efter planen skulle Pixie ligge indenfor med et kuld, som nok er så små, at hun bare skal have fred og ro. At se på dem, skal aftales med mig først.
Medbring gerne en klapstol, måske et bur, hvis din hund gerne vil ligge i sådan et en tid, i stedet for i en varm bil. Du kan måske finde en plads i skygge med din hund – vi regner selvfølgelig med godt vejr. I skrivende stund er vores murer ikke kommet og har lavet gavlen på maskinhuset endnu, så derfor ved vi ikke helt, om vi kan være der endnu, eller om vi skal være i hallen i kennelbygningen. Vores egne hunde bliver lukket ind, da de nok vil larme for meget over fremmede hunde, der går forbi. Man må gerne komme ind og se i kennelbygningen bare uden hunde, da det giver meget larm.
Kl. 17 har vi bestilt mad udefra til dem, der vil være med til det. Prisen er da 150,- kr. pr. voksen for: Buffet med 3 slags kød, glaceret skinke, oksefilet, kalkun med salatbar, flødekartofler og pastasalat. Hvis der er børn, tales vi lige ved omkring antal pr. menu. Sidste gang brændte jeg selv næsen ved at betale for mange, der ikke kom, så denne gang skal maden være betalt på mobilepay 61 78 48 26 senest weekenden før, hvor vi skal afgive bestilling på antallet. Til maden er der også drikkevarer fra os, samt vi lejer borde og stole ind. Der er INGEN sluttid.
For lige at få en fornemmelse af, hvor meget plads vi skal rydde og hvor mange borde/stole der skal bruges, vil vi meget gerne have alle til at tilmelde sig på Finda@finda.dk skriv antal voksne, børn, hunde. Samt om I vil spise med. Hvis man ikke vil spise med, er det altså ikke meningen, at I skal køre hjem. Alle er velkomne til at blive så længe de har lyst den dag og hygge sig med os andre hundetosser.
Er der nogen spørgsmål, så skriv endelig og jeg vil forsøge at svare. Vi har hyret Helle og Jens Jørn igen i år til at hjælpe til med at lave kaffe, rydder ting frem og tilbage, så vi også kan nå forhåbentlig at snakke med alle. Hjælp til det hele er altid velkommen. Vi håber der bliver taget masser af fotos, som vi kan samle i et album for dagen.
Vel mødt
hilsen Svend Åge og Birte