18-03-2023

Ting kan hurtigt ændre sig. Pludselig havde alle hvalpe fra Xia tabt sig. Vi begyndte at sidde der ved fodring og give flaske som ekstra. En af hannerne klarede det ikke, han sov ind i aftes, efter vi lige havde lært at sondefodre, så vi er sikre på de får noget, når de ikke vil tage flasken. De andre hvalpe har igen indhentet deres fødselsvægt og tager pænt på igen.

Kl. 4 i nat vækkede Svend Åge mig, at Zikka havde født en hvalp på hendes tæppe i soveværelset. Det havde ingen forudgående tegn været til noget, han opdagede det også først da hvalpen peb. Hurtigt kom vi op og fik Zikka og hvalp ind i hvalpekassen i værelset, så fødte hun ellers flere hvalpe med 15 min. imellem utrolig dygtigt. Efter de første 4 gik hun ned i fart og lod vente på næste, men nu her kl. 8 lørdag morgen har vi skiftet tæpper og hun ligger med 2 hanner og 4 tæver. Lige nu ser de sorte ud med aftegning, men en evt. vildtfarvet kan først spottes, når de er rigtig tørre. Alle hvalpene har en rigtig fin god størrelse.  Efter hvordan det gik med Xias ene skønne hvalp, venter vi lige med at kontakte købere. Skriv dog gerne en mail til os, hvis du har interesse i en hvalp eller en af de næste hvalpe. Vi overvejer også udstationering, såfremt du kunne tænke dig en hund på den måde. Zikka er udstationering og blive ejerskiftet, når hun skal hjem til sine daglige ejere igen, for nu har vi fået et fint kuld med hende.

 

De første hvalpe ankom 11-03-2023

Der er gjort klar til et nyt album for dette kuld i Kuldgalleri. Hvalpene hedder L3-hvalpe. Jeg får lagt fotos ind snarest muligt, lige nu ligner de bare små sorte klumper, men de får aftegninger og nogle har meget hvidt på sig på brystet og på forben. Xia klarede alt super flot selv, nu skal hun så lige vænne sig til, at man ikke kan sove med alle 4 ben i vejret, når så små hvalpe skal have mad samtidig.

10-03-2023

Så er der opdateret lidt igen. I år ser det ud til at det lykkes med vores parringer og hvalpe. De første to kuld er på vej nu indenfor en uge med Finda Xia og Finda Zikka. Midt april skulle Finda Rosa så støde til med et kuld og start maj brune Finda Nelja og midt maj Pikku-Lumi. Vi glæder os helt vildt. Hus og have er indrettet, så det kan lade sig gøre, samt vi har også prøvet før at have 5 kuld i en periode. Vi har ekstra hjælp på omkring hvalpene samt Birte skulle gerne gå på efterløn, så der er tid til at sidde i haven og nyde alle de små. Trænger du til et hvalpefiks, jamen så slå på tråden og kom en tur forbi, når vi begynder at holde åbent for besøg om søndagen, der er altid kaffe på kanden m.m. 

20-02-2023

Så er der opdateret lidt igen. Efter planen har vi to tæver, der forhåbentlig får hvalpe i marts måned, samt en 3. tæve der får sidst i april. Se mere under fanen Hvalpe – Hvalpenyt. Hundenes navne er link til en side med flere fotos og info omkring dem. Xia har vi scannet og er ret sikre på hun er drægtig, men man ved jo aldrig. Sidste sommer kiksede det med 4 tæver og før jul igen med 2, så nu starter vi forfra og forsøger også lidt nye og yngre hanner, det blev meget køren sidste år, uden desværre at få glæden af det bagefter.

03-10-2022

Så er huset tomt for hvalpe, så nu skal der opdateres lidt igen.

Vores parringer i sommerferien med tre forskellige fremmede hanner samt Xanto gik ikke ligefrem efter planen, så vi forventer ikke der kommer nogen hvalpe i oktober desværre. Nu afventer vi et par af de andre tæver starter løb.

Jeg er ved at opdatere hjemmesiden, så har du et godt foto af din Finda hund, må du meget gerne sende den som vedhæftet fil på mail til mig. Foreløbig har jeg endelig fået opdateret på Y-hvalpene Yli Tähti, Yenka, Yvan Aslan og Yuki. Jeg går langt tilbage for at se, hvem her jeg ikke fået sat profilfoto ind på. Så send gerne et godt foto, hvis du har et.

Fra opslag på Facebook i gruppen Kennel Finda.
Lapphundetræffet den 23-07-2022
Vi mødes kl. 11 på Sjelborg Strand, 6710 Esbjerg V. som tidligere år og går en tur langs vandet op i skoven til Gulebjerg, hvor vi tager lidt fotos og går ned af skrænten (se fotobanner på gruppen her). Langs stranden retur til bilerne. Kører hjem til os Roustvej 255, 6740 Bramming og parkerer på græsset langs grusvejen op til os, så der ikke er så mange biler i gårdspladsen.
Vi holder det fælles kaffebord kl. 14. Hver især medbringer et eller andet. Vi giver Kaffe, Te, sodavand og vin/øl hele dagen.
Bagefter regner vi med at lave en lille olympiade. Vi laver et par baner med diverse forhindringer m.m., hvor man så for sjov kan deltage med sin hund, hvis man har lyst eller bare være tilskuer. Vi gør dette oppe i den store indhegning, så de 4 andre indhegninger er frie til afbenyttelse af hunde/hvalpe der vil lege. Nogle af Jer kan måske vise alle os andre tricks med Jeres hunde, eller fortælle om ting I deltager i med Jeres hunde. I selve haven har vi Rosa med 7 uger gamle hvalpe, så da er fremmede hunde nok ikke lige velkomne, men man må gerne komme ind og se og røre selv. Efter planen skulle Pixie ligge indenfor med et kuld, som nok er så små, at hun bare skal have fred og ro. At se på dem, skal aftales med mig først.
Medbring gerne en klapstol, måske et bur, hvis din hund gerne vil ligge i sådan et en tid, i stedet for i en varm bil. Du kan måske finde en plads i skygge med din hund – vi regner selvfølgelig med godt vejr. I skrivende stund er vores murer ikke kommet og har lavet gavlen på maskinhuset endnu, så derfor ved vi ikke helt, om vi kan være der endnu, eller om vi skal være i hallen i kennelbygningen. Vores egne hunde bliver lukket ind, da de nok vil larme for meget over fremmede hunde, der går forbi. Man må gerne komme ind og se i kennelbygningen bare uden hunde, da det giver meget larm.
Kl. 17 har vi bestilt mad udefra til dem, der vil være med til det. Prisen er da 150,- kr. pr. voksen for: Buffet med 3 slags kød, glaceret skinke, oksefilet, kalkun med salatbar, flødekartofler og pastasalat. Hvis der er børn, tales vi lige ved omkring antal pr. menu. Sidste gang brændte jeg selv næsen ved at betale for mange, der ikke kom, så denne gang skal maden være betalt på mobilepay 61 78 48 26 senest weekenden før, hvor vi skal afgive bestilling på antallet. Til maden er der også drikkevarer fra os, samt vi lejer borde og stole ind. Der er INGEN sluttid.
For lige at få en fornemmelse af, hvor meget plads vi skal rydde og hvor mange borde/stole der skal bruges, vil vi meget gerne have alle til at tilmelde sig på Finda@finda.dk skriv antal voksne, børn, hunde. Samt om I vil spise med. Hvis man ikke vil spise med, er det altså ikke meningen, at I skal køre hjem. Alle er velkomne til at blive så længe de har lyst den dag og hygge sig med os andre hundetosser.
Er der nogen spørgsmål, så skriv endelig og jeg vil forsøge at svare. Vi har hyret Helle og Jens Jørn igen i år til at hjælpe til med at lave kaffe, rydder ting frem og tilbage, så vi også kan nå forhåbentlig at snakke med alle. Hjælp til det hele er altid velkommen. Vi håber der bliver taget masser af fotos, som vi kan samle i et album for dagen.
Vel mødt
hilsen Svend Åge og Birte