Finda ArjaTitler: DKCH

  • Køn/Sex: Tæve/Female
  • Farve/Color: Sort m/aft
  • Reg.No: DKK Nr: 01661/98
  • Født / Date of Birth: 11-01-1998
  • Død: JA
  • HD-status: A
  • PRA: Testet bærer
  • Øjenlyst: Testet flere gange
  • Opdrætter/Breeder: Kennel Finda
  • Ejer/Owner: Lene Ankersborg

Stamtavle/Pedigree:

Klik på et navn i stamtavlen for at se mere om denne hund.
Click a name in the pedigree to see more about this dog.
HELDALAN BOYKA B1 KIEDALAS CERRIH A2 STAALON PAHTA
MINTTU
HELDALAN SAAGA HELDALAN ERRET B1
ASSALAS B
INARI RINKU B1 MATSI B1 NAAVAPIRTIN NUUSKA C
MUTSI
TRANEMOSENS SALLY A2 SALTO TUNDRA
TSAHPI
Arja har en langsom form for HC, der ikke er forandret siden 2001 – lyst sidst april 2005,Arja har det der kaldes areoheads, og da den ene af disse langt ude i kanten af hendes øjne er blevet uklar, vil det blive kaldt en cataract. Flere forskellige dyrlæger har nu vurderet Arja,  alle er kommet frem til, at det aldrig er noget, der vil være til gene for hendes syn. Arja har så flere hvalpe, der er blevet undersøgte, og ingen af disse har vist at have dette. Normalt er der specielle regler for, hvornår man siger, at en cataract er arvelig, og Arjas er ikke placeret, som  det ville være normalt. På øjenskemaet er der desværre ikke et punkt, der hedder areoheads, så man på den måde kunne følge, om flere andre hunde også har dette. Arja har derfor på sin  attest påhæftet betegnelsen cataract, men om den er arvelig, er alle dyrlæger ikke helt enige om. Hovedsagen er dog for Arja, at den vil aldrig påvirke hendes syn. Lene som er ejer af Arja vil dog fortsat følge op på, om de areoheads udvikler sig, ved at lade Arja øjenlyse jævnligt, skønt hun ikke skal have flere hvalpe. Der er intet at se eller mærke på Arja, men derfor ønsker Lene at følge op på det, idet hun nu har beholdt en hvalp efter Arja til evt. senere avl. Denne hvalp  Dolce er nu i november 2007 lige blevet øjenlyst fri også. Arja fylder også snart 10 år nu, hun  har ikke nogen problemer med sit syn.
Finda Arja her 12 1/2 år gammel og still going very strong. Arja har stadig ingen problemer med sit syn. Her fotograferet af Birte, da vi besøgte Lene og så Arjas oldebørn.
Arja til træf 2004, hvor hun susede frit rundt.
Peter med sin første hund Arja,der glad løb frit rundt til træffet.Man bliver aldrig for gammel til at bæres og puttes.Et barnebarn af Arja var med til træffet.
Mor får jeg mit 3. cert. snart?Ja det fik Arja i Fredericia, så hun nu også erdansk champion
Arja med sine 4 hanhvalpe født 7. juni.Hun har nu gjort Rinku og Boyka til bedsteforældre.
Nicklas er vokset op sammen medArja, og han tager stor del i pasningaf hendes 4 hvalpe.Det var ikke spor sjovt, at de rejste hjemmefra.
Lene med det 3. cert. så Arja blev champion.Arja er nu på vej til at blive mor med Sasha.