Finda TapioTitler:

  • Køn/Sex: Han/Male
  • Farve/Color: SORT M/GYLDNE
  • Reg.No: DKK Nr: 19070/2004
  • Født / Date of Birth: 13-09-2004
  • HD-status: B1
  • Opdrætter/Breeder: Kennel Finda
  • Ejer/Owner: Dorle & Ralf Linzenmeier, Tyskland

Stamtavle/Pedigree:

Klik på et navn i stamtavlen for at se mere om denne hund.
Click a name in the pedigree to see more about this dog.
KELLO ILMO B SEPPO PESKI KOIRA
PESKI KIIRA
VILLATUKKO NOLLA
KOIRA FACCA
FINDA DAISY A HELDALAN BOYKA B1 KIEDALAS CERRIH A2
HELDALAN SAAGA
INARI RINKU B1 MATSI B1
TRANEMOSENS SALLY A2
Skønne smukke Tapio kom og besøgte os sept. 2013 sammen med Ralf, det var en dejlig overraskelse. Sidst døde vores gode veninde Dorle lige efter de havde besøgt os, så det var en trist besked vi modtog. Derfor var det ekstra dejligt at se både Tapio og Ralf igen her i år.
Tapio nu 7 år gammel – nyder at holde ferie med Dorle og Ralf
Tapio og familie kom på besøg hos os i begyndelsen af juli, hvor vi snuppede flere nye fotos af dejlige Tapio.
Nye fotos modtaget af smukke Tapio januar 2011. Vi fik til jul en utrolig smuk kalender med fotos fra ferietur med Tapio.New pictures from pretty Tapio 2011. At Christmas we got a very lovely calender with so pretty pictures from Tapio and family in holiday – Thank You so much.
Vi har modtaget dejlige billeder fra familien, der er ejer af Tapio. Hvert år rejser de ture, hvor Tapio er en naturlig del, så han er virkelig en meget berejst lapphund, har hvert år været i Finland samt i mange andre lande med sin familie.
Flot foto af naturen med Dorle og Tapio. Tapio har ikke sine huskypiger mere, da de er gået bort, så han klarer sig fint alene sammen med Dorle og Ralf og nyder deres selskab særlig på rejser.
Her ligger dejlige Tapio i hytten i Finland, hvor han igen er på tur med mor og far samt den ene husky, der er tilbage af han dejlige venner. Der var andre gode venner med på turen også, men Tapio var eneste lapphund, der fik brugt sine gode muskler, når han hjalp mor eller far lidt frem på ski. Tusind tak for de smukke billeder.
Vi fik så mange flotte billeder fra Tapios tur til Finland i 2009, at det var rigtig svært at vælge nogen ud.
Tapio har lige været en tur i Finland igen med sine huskyvenner. Nu er de tilbage i Tyskland og slapper af. Desværre er den ene af de 3 dejlige huskypiger ikke mere, men Tapio kommer godt ud af det med de andre og vil meget gerne deltage i det arbejde de laver i sneen.
Dejlige Tapio besøgte os med sin familie i september 2007 efter at have været på tur med sin familie rundt i Finland, Sverige og Norge i næsten 7 uger. Vi fik som altid nogle hyggelige timer sammen.
Tapio beundrer udsigten i Norge på sin 3 års fødselsdag.
Så har jeg igen været en tur i Finland med min familie og gode venner samt vores 3 huskydamer og deres huskyvenner. Nu er den ældste flyttet ind sammen med mig i huset om natten, så vi kan hygge os sammen. Hun lærer mig også det her med at køre slæde i et tempo, der ikke er alt for hurtigt, samt vi trækker mor lidt på ski, så det ikke er for hårdt for hende. Jeg nyder vores Finlandstur meget, så jeg har noget sne at tumle mig i.
Dejlige Tapio på tur med mor, far og huskypigerne. Det er bestemt ikke fordi jeg tigger – jeg suger bare lige al næringen og duften til mig af fars mad, tænk om han lige tabte en lille bid.
På udstilling i Dortmund, blev Tapio anden bedste han med recervecacib m.m., dagen efter gad han ikke udstilling mere, da han ogsåhavde været til øjenlysning, så synes han det var nok med alt det pillen, så han foretrak at være sammen med sine huskyvenner.
Tapio var på ferie i Finland med familien, der så kørte ca. 1000 kmfor at komme ned og være med i Specialudstillingen. Tapio var i enhård gruppe på 13 flotte hanner, hvor han fik Excellent og blev mellem de bedste 7 hunde. Flot klaret. Samtidig deltog han i den finske øjenlysning, hvor han fik konstateret, at det er PHTVL han har og ikke HC.Tapios dejlige familie havde husket, at det var min fødselsdag, så de gav mig et maleri af Inari Rinku lavet af Maarit Rinne i Finland.Tusind tak for det flotte billede malet efter forsiden på Hunden, daRinku var derpå. Vi fik dejlige fotos af Tapio, hvor han trækker sammen med sine venner – de tre ældre husky hunde.
Tapio fanger legetøj i sneen for fuld fart.
Tapio på besøg i Danmark sept./okt. 05, hvor han i Bredsten blevbedste unghund i hanner med SL.Han var her på besøg og legede godt med Penni.
Nye fotos af Tapio modtaget fra Tyskland. Tapio har jo lige været på besøg til træf her, så der er fotos under galleri af ham.Ejerne har 3 husky hunde, her er det Fjelka. Når de 3 andre hunde får lov at løbe frit i haven, begynder Tapio at hyrde dem og drive dem tilbage i deres hundegård, så hyrdehund er han helt bestemt,skønt han forsøger at efterligne en husky meget. Han er mest glad for den ældste tæve på stedet.
Her er Tapio på ferie i Finland med sin familie + andre venner.
Jeg har øvet mig længe i sne, for jeg skal med til Finland på feriesammen med mine større “søskende”, mor og far og nogle andremed deres hunde. Så skal vi rigtig ud at lege i sne med slæde.
Nye dejlige fotos modtaget fra Tyskland af Finda Tapio, som herviser, at han er helt fortrolig med en tunnel. Mor og far er gode tilat finde på mange sjove ting at få tiden til at gå med.
Jeg vokser hurtigt nu, så det varer ikke længe, før jeg kan følge med mine venner nedenfor, når de løber fra mig.
Dette er mine 3 store søstre nu. Jeg skal godt nok være hurtig,for at følge med dem. Jeg har lige været med dem på tur, så jegsov hele natten inde hos min mor og far i campingvognen, så jeghar nogle fordele, som de bare ikke har. Derfor opfører jeg mig også pænt, så jeg ikke bliver sat udenfor.
Jeg skal virkelig løbe stærkt, hvis jeg skal følge med de tre stk.husky hunde, så jeg træner i fuld fart.
 Her er jeg sammen med Annika.
Sne –  det er bare noget sjovt noget.
Tapio klar til at køre med sin nye familie.
Tapio skal bo sammen med 3 stk. husky. Den ene har godkendt ham som ny.
Sidder lige og tænker.